fredag 29. mai 2009

Mimre, mimre - 17.maibilder

Siden dette på mange måter blir min elektroniske minnebok, får det så være at 17.mai allerede er godt passert. Her er en liten bildekavalkade fra vår 17.mai-helg i Larvik hos farmor og farfar (eller mine svigers, da). Det var bare helt nydelig vær på sjølve nasjonaldagen, - så nasjonalfølelsen svulmer enda litt ekstra når fargene blir så forsterket - må jo innrømme at jeg syns vi har et av de flotteste flaggene i hele verden - sånn objektivt sett! :-)


Pjokken var særs fornøyd med hele helga, vi fikk til og med sett mange båter (båter, tog, racerbiler, traktorer - virker som de fleste transportmiddel er fengende..!) og ei stor seilskute som lå til kai, russisk visstnok. Merkelig nok var det minst like spennede med gummibåten på den vesle båten ved siden av. Den lignet nemlig på Kjapp fra filmene og bøkene om redningsskøyta Elias (for de uinvidde - dette er barnetv-klassikere fra i dag av). Så klart var det da også en sjørøverskute-ballong som stakk av med hundrelappen til farmor i Bøkeskogen på 17.mai og som gledet Pjokken noen timer før den mirakuløst foretok en Houdinin-manøver fra knuta vi hadde lagt på vognhåndtaket. Den delte dermed skjebne med mengder av andre ballonger den dagen - sikkert tegn på knallblå himmel - den ene ballongen etter den andre som fløy av gårde til barns (og sikkert enkelte voksnes) fortvilelse..! Pjokken var også veldig fornøyd med at onkel, dreven korpsmann, men off duty i år, kjente han som spilte på trommer. Moro å få prøve sjøl, men lyden var nok litt kvassere enn forventet også. Greit å prøve, men greit å gi seg også. Etter hvert som dagen gikk og varmen kom, ble påkledningen løsere og løsere. Det er vel slik det skal være?

Vesla syns 17.mai ståheien ble slitsom allerede før vi kom oss til Bøkeskogen, så hun tok en liten dupp i bilstolen sin på veien. Tødde heldigvis opp utover dagen og var storøyd, glad og fornøyd i bunadstas og store solbriller. Ikke verst for en fersking!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar