fredag 29. mai 2009

Kveldsfotosafari

Sjøl om vi bor ordentlig på bygda, kan vi treffe på nokså eksotisk dyreliv i nabolaget - det er jo fortsatt ikke hverdagslig med lama her til lands. Lamaene derimot, syns nok vår Tussi var like eksotisk - de kom i alle fall helt opp til gjerdet for å studere dette vesenet. Tussi kan vel sees på som nokså eksotisk, i alle fall en merkelig blanding. Hun er dels border collie og dels karels bjørnehund. Kan sikkert være en utfordring å finne ut hva du egentlig vil gjøre når halve deg er gjeterhund og resten jakthund? Stort sett er det likevel lek og glede som opptar hele Tussi, heldigvis!

En kveldstur kan forløpe seg slik: drive søster'n til vanvidd på grunn av for mange fotostopp, skremme en katt og se forundra store dyr og målbevisste smådyr. Søster'n er blid igjen, katten hadde vett til å sitte rolig mens vi passerte med en hund som var mer opptatt av grøftekanten på motsatt side, kvigene tok seg nye jafs av vårgraset da vi hadde passert og sneglen holdt på med sitt krysse veien-prosjekt, ganske uberørt av oss, egentlig. Naturen forøvrig preges av årets gang, noen blomster er på hell, mens andre er i full fart mot sine beste dager. Til slutt var minnebrikken fylt opp, men da var turfølget også kommet seg hjem igjen - litt trist melding til slutt: Bildet av sneglen ble nok dens siste (og muligens første og eneste?). Da vi kom tilbake, hadde den kommet seg noen centimetre framover, men ikke blitt sett av en bil... Livets syklus...

1 kommentar:

  1. så fin collage!
    Og lama er supereksotisk, morsomt at de tåler norske klima så godt. Har ikke sett lama, men så alpakka i Argentina, flotte dyr :)

    Hyggelig å høre at du liker nybloggen, også håper jeg du velger å delta på konkurranse, det er ikke noe å vegre seg for om du har lyst :)

    SvarSlett