mandag 22. juni 2009

Skattejakt på stabburet...

Jeg er født og oppvokst, og nå flyttet tilbake til, hjemgården høyt opp i Mjøsdistriktet - ser til og med en liten flik av Mjøsa hvis vi står på et bestemt sted og strekker halsen..! Nok mjøsreklame - på gården har vi også et stabbur, ikke av den riktig gamle sorten, men gammelt nok til å ha fått lagret litt av hvert av gamle og nyere ting og tang. Inspirert av alle bloggere her inne som gjør funn på det ene loppemarkedet etter det andre, bestemte søsteren og jeg oss for å gå på skattejakt på stabburet. Der var det jo mye rusk og rask, men også noen artige ting som kan tas inn i varmen igjen.

Det er det som er så moro med å vimse rundt her inne i Blogglandia (for det er det verdenen her inne populært kalles, har jeg skjønt), helt plutselig kan man få en ny interesse eller dille!

Stabburet i seg sjøl er også et prosjekt for restaurering, men det får komme litt etter hvert og når samboeren og jeg har fått litt mer tid på oss som overtagende av gården. Foreløpig er det faren min som eier bruket. :-)

Vel, skattejakten vår, ja. Først fant vi et vepsebol på innsiden av døra, riktignok utflytta for lengst, men æsj, ekkelt..!!! Og helt klart i kategorien uaktuelt å spare på. Men deretter tok det seg opp. Norgesglass i flere størrelser fantes i flertall - så nå gjelder det bare å følge med på Et glimt av Ms blogg for kreative ideer til hva man kan bruke slike glass til! Deretter fant vi massevis av gamle bilder i rammer - noen kan brukes som de er, og andre blir sikkert superfine med litt spraymaling på.

Ellers fant jeg en søt liten lerretspose med broderinger på, som jeg håper jeg kan få bort flekkene på med litt innsats. Den har bokstaven til Vesla påbrodert, så det ville vært veldig moro å ha den til henne etter hvert. Trolig er det min farmor som har laget den, da Vesla er kalt opp etter henne.

Vi tittet videre mellom lagrede hagemøbler og grillutstyr og fant jammen flere serviser av nyere og eldre årgang - noe mer preget av tidens tann enn andre, men det må gås gjennom nærmere i alle fall. Tiden var noe begrenset på denne skattejakten da våre to søte små våknet i vognene sine utenfor og insisterte på at nå hadde vi hatt nok tid til rådighet...Noen småting har jeg også funnet før, en gammel metall sukkertøyboks, søtt salt og peppersett, små serveringsfat og en småkul boks med lokk som jeg bruker til sukkerskål. Hvem vet hva vi finner ved neste besøk..? Artig å kunne bruke igjen noe av det gamle, i alle fall!

5 kommentarer:

 1. Heisan!
  :D!!
  Den skattejakten skulle jeg gjerne ha vært med på!!
  Dere er virkelig heldige som har et stabbur på si!
  Man ser verden litt annerledes etter å ha vandret rundt på bloggene, ja....
  Jeg var på loppemarked i går, det var litt lurvete....men posesalg...må innrømme at noen saker som jeg aldri før ville ha vurdert, nå står i kø til sølvspraying....
  :D!!!
  Får ikke mer sølv enn vi lager selv?
  Vdr. bøkene, så har jeg lest dem, men Ut og stjele hester husker jeg ikke!! Enten gjorde den ikke inntrykk...eller så drømte jeg meg vekk da jeg leste den...(.selektiv altzheimers?..)
  Lenge siden er det iallefall....
  Jeg liker også helst krim!
  Klem, M
  Ps. Tusen tusen takk, jeg legger awarden på siden min med link til deg....håper du får noen ekstra klikk....hvem vet....
  :D

  SvarSlett
 2. Hei, tuuusen takk for award!!!
  Jeg blir like glad og opprømt hver gang noen liker mine innlegg og bilder så godt at de kommer med en award, tusen takk!

  Den turen på stabbursloftet hørtes kjempe-spennende ut, misunner deg litt et slikt eventyr-sted, lete i gamle slekt-skatter!

  Ha en fin St. Hans aften, da..

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 3. Nå har jeg føyet deg på listen på fremsiden, må nesten gjøre det sånn, oppdatere mitt forrige innlegg... i stedet for et dobbelt innlegg om award...klem...M (blogging tar tid...)

  SvarSlett
 4. Hei
  Hørtes ut som en morsom skattejakt. Og ser ut som det ble noen skatter.
  Ønsker deg en god St.Hans.

  SvarSlett
 5. BlueHost is definitely the best hosting company for any hosting plans you might need.

  SvarSlett