mandag 10. august 2009

Barnehageplass i orden - eller ikke - eller...?

Vi fikk oss en liten kalddusj da pjokken startet opp igjen i barnehagen nå etter ferien. I løpet av ferien hadde alle ansatte fått oppsigelsesbrev fra 1.august av og eier av barnehagen (dette er en privateid barnehage) har sagt opp driften. Ble helt svett med en gang, ikke den beskjeden du ønsker å få rett etter at hovedopptak for barnehageplasser i kommunen er gjort og at du har behov for to fulltidsplasser for barna dine..!

Jeg syns det er rimelig uansvarlig av eier å avslutte barnehagedriften på denne tiden av året. Det hadde faktisk vært bedre om det skjedde tidlig på vårparten, slik at alle fikk en fair mulighet til å søke barnehageplass i ordinært opptak på lik linje med alle andre og ikke nå er prisgitt at det finnes ledige plasser rundt om i andre barnehager. Vel, uansett, det er lite å gjøre med det nå.

Etter iherdig aktivitet fra barnehagens side (ansatte i samråd med kommune f.eks) for å prøve å sikre videre drift ut barnehageåret, og jeg må innrømme fra min side for å sikre alternative barnehageplasser for mine barn, ser det nå ut til å ordne seg. (Heldigvis fikk jeg anbefaling på to andre barnehager i rimelig nærhet (bare 1-2 mil "omvei" for en av oss hver dag...) som hadde ledige plasser fortsatt da jeg kontaktet barnehagesjefen i kommunen. Vi leverte søknad om plass i den ene av disse prompte, så vi er inne på listene deres uansett hva som skjer i alle fall. )

Nå er siste utvikling i saken at det trolig blir Trygge barnehager som tar over driften og de har varslet at de ønsker å satse langsiktig på barnehagen "vår". Vi senker skuldrene og krysser fingrene for at dette blir en bra løsning! :-) Pjokken trives jo godt her og vi regner med at vesla kommer til å gjøre det samme, samtidig som at barnehagen ligger på veien til jobb for både mamma og pappa. Beste løsning på alle måter i våre øyne! Og dermed var forhåpentligvis kalddusjen over....

2 kommentarer:

  1. Thanks so much for visiting me today, I entered your name in the give away!
    xo Lidy

    SvarSlett
  2. Barnehageplass er viktig for å få hverdagskabalen til å gå opp! Håper alt ordner seg til det beste for ungene og dere.

    SvarSlett